top of page

MISSIE

Een kind opvoeden. Hoe doe je dat?
Op basis van wat de boeken voorschrijven?
Van wat de maatschappij en de media je opleggen?
Naar het voorbeeld van je eigen zorgdragers?

 

Roots & Wings gaat met mama's, papa's, plusouders, leerkrachten en andere zorgdragers aan de slag om een ijzersterk fundament neer te zetten voor een zo bewust mogelijke begeleiding en ondersteuning van de volgende generatie.

We nemen je mee door een driedaags proces dat start met jou als kind, je laat zien waar je kind de spiegel is voor jou als zorgdrager, en je vervolgens laat eindigen met een persoonlijk opvoedingsmanifest.

 

Omdat 'ouder', 'opvoeder' of 'zorgdrager' zijn, niet enkel is weggelegd voor de happy few maar begint met de bewuste intentie om de volgende generatie alle kansen te geven, zo vrij mogelijk van conditionering.

Wat mag je verwachten?

Inzichten & oefeningen rond:
- wat we meedragen in onze rugzak en doorgeven aan de volgende
  generatie
- (onze) kinderen als een spiegel voor onszelf
- het helen van ons innerlijke kind
- van hiërarchie naar autonomie
- het opvoedingsmanifest: een bewuste blauwdruk voor jou als zorgdrager
- bewust communiceren: van ego naar essentie
- de rollen die we dragen
- hoe omgaan met triggers
- bewust connecteren en aanwezig zijn met ons kind
- gezonde grenzen creëren voor jezelf en je kind

- ...

Opbouw van de training

De Roots & Wings training bestaat uit 3 delen:

1. Jij als kind
2. Je kind als spiegel
3. Jij en je kind

 

We kijken in dat eerste stuk naar wat er in jouw rugzak zit en wat je ermee wil doen maar ook naar de rol die je als ouder, of zorggever, aan jezelf toekent. Of die bevrijdend, of juist beperkend werkt en wat je eigen verwachtingen en verplichtingen daarrond zijn. We kijken ook naar de relatie die je hebt met je eigen innerlijke kind en hoe je die in balans kan brengen en naar het completen van de relatie met je eigen ouders nu je zelf ouder/zorggever bent of wordt. We leren hoe begrippen als ‘transmissie’ en ‘loyaliteit’ onbewust dingen doorgeven aan de volgende generatie, die we eigenlijk helemaal niet willen doorgeven en hoe veilige hechting de toon zet voor de intieme relaties die je kind als volwassene zal hebben.
 
In het tweede deel kijken we o.a. naar de spiegel die je kind je voorhoudt door middel van zijn/haar gedragingen. Wat jouw triggers zijn en hoe je daar bewuster mee kan omgaan en vooral ook hoe je gezonde grenzen leert zetten voor jezelf en je kind(eren).

In het laatste deel tenslotte, ontdekken we o.a. de liefdestaal van je kind en hoe je die kan inzetten voor een betere communicatie en dieper contact. En je schrijft een ouderschapsmanifest voor je opvoeding uit.
 
Dit alles wordt gebracht door middel van inzichten en oefeningen die afkomstig zijn uit verschillende disciplines zoals o.a. psychologie, constellatiewerk, transactioneel werk,  …

Praktisch:

Live Training

Een Roots & Wings training omvat drie dagen die als een proces zijn opgebouwd. Iedere dag gaan we met het volgende stuk aan de slag. 

Elke dag start om 9u en eindigt om 18u.

Als deelnemer heb je de keuze uit drie pakketten.
Warme lunch, dranken en snacks zijn inbegrepen in de training prijs van elk pakket, alsook een praktisch werkboek.
 
Je kan kiezen voor:
Vroegboek pakket: €545 (incl. btw) omvat deelname aan de training + het boek 'The Conscious Parent' van Dr. Shefali Tsabary. Hiervan zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. First in, first served.

Standaard pakket: €545 (incl. btw) omvat deelname aan de training. 

Koppel pakket: €990 (incl. btw) omvat deelname aan de training voor 2 personen + het boek 'The Conscious Parent' van Dr. Shefali Tsabary.

Online Programma

Het online programma van Roots & Wings omvat 10 modules van telkens 2 uur op dinsdagavond van 20 - 22u via het online platform Zoom. 

Als deelnemer heb je de keuze uit twee pakketten.

Je kan kiezen voor:
Standaard pakket: €393 (incl. btw) omvat deelname aan de training. 

Koppel pakket: €700 (incl. btw) omvat deelname aan de training voor 2 personen 
 

bottom of page